Namo statybos – per sezoną

Namo statybos – nelengva užduotis. Jai reikalinga bus ir savivarciai su kranu, ir kita sunkioji technika, kurios gali prireikti daugiau nei įsivaizduojate. Tačiau ar įmanoma namą pasistatyti per vienus metus? Tikrai įmanoma, ir ne vienas žmogus tą galėtų įrodyti pats. Štai kokia veiksmų seka viskas vyko.

Atliko sklypo lyginimą, matavimus

Pirmiausia į sklypą sugužėjo naudoti savivarčiai sunkvežimiai, kurie pakankamai išlygino sklypą. Sklypo lyginimas buvo būtinas, kadangi čia visgi buvo nemažas šlaitas ir reikėjo sugalvoti, kaip gi jį pilnai išlyginti. Tai nebuvo labai lengva, tačiau tai buvo būtina. Keletas savivarčių smėlio, dar kažkiek grunto, ir sklypas buvo išlygintas tiek, kad jame būtų galima statytis namą ir turėti sodą su ganėtinai mažu nuolydžiu. Tada buvo atlikti ir geodeziniai matavimai, kurie taip pat būtini, kai reikia statyti namą.

Duobės kasimas

Profesionalūs savivarčiaiDuobė reikalinga, jeigu norima padaryti pamatus ir rūsį, tad atitinkamai reikia ir tam tikro dydžio duobės. Tačiau pastaroji gali būti ir didesnė, ir mažesnė. Jeigu planuojamas ir rūsys, tuomet duobė, vienareikšmiškai, yra kasama su specialia sunkiąja technika, kuri leidžia visą šį darbą atlikti lengvai ir greitai.

Pamatų liejimas

Tai taip pat sunkus darbas, kurį gali atlikti arba patys darbininkai, arba specialios mašinos. Geriau, kai suderinamas ir žmogaus protas, ir mašinų jėga. Svarbu, kad pamatai būtų išliejami tinkamai, nes tik tuomet bus galima džiaugtis, kad viskas yra padaryta gerai. Pamatai svarbūs. Jeigu jie kreivi, tai ir namas bus kreivas. Jeigu su jais viskas gerai – toliau galima vystyti statybas kokybiškai.

Dėžutės pastatymas

Vadinamoji dėžutė – tai sienos ir perdangos, sienose skylės langams, durims. Šis etapas trunka greitai, jeigu dirba didesnė statybų komanda, ir jeigu prie šios veiklos dar yra ir keletas sunkiosios technikos, kuri viską gali padaryti dar greičiau. Galima dėžutę pastatyti iš blokelių ar karkaso – vos per kelias savaites.

Stogas

Stogo statymui reikia labai gerų orų, tačiau dažniausiai stogas statomas yra brangiau nei padaromos sienos. Visi žino, kad tai tikrai brangi konstrukcijos dalis. Todėl džiaugiamasi, jeigu pavyksta rasti, kas padarytų pigiau. Gali tekti naudoti bokštinį kranelį, o gali stogdengiai dirbti ir tiesiog su kopėčiomis, pastoliais.

Langai

Galiausiai yra sudedami langai, durys. Vedžiojama elektra. Apdailos – žiemai paprastai paliekamos ir tikimasi, kad į tokį namą bus galima iškart įsikelti.